dinsdag 21 september 2010

Oude blogs

Oude blogs, leuk om weer eens te lezen.


20-02-2008
Dolfinarium.

Een weekend of wat geleden naar het Dolfinarium geweest! Wat is het daar veranderd zeg onherkenbaar bijna!
Het was die dag prachtig weer, niet koud zeg maar gerust zacht voor t tijd van het jaar en de zon scheen volop... wat wil je nog meer?



31-12-2007
Vuurwerk!

Erg leuk altijd rond deze tijd van t jaar!
Onze Mira is zooo ontzettend bang voor vuurwerk. Ze is al dagen zenuwachtig. Ze ligt vreselijk te hijgen en te kwijlen en trilt als een rietje...
Vanavond krijgt ze een pil waar ze rustiger van wordt en hopen dat het vuurwerk niet al te lang doorgaat.



21-11-2007
Arme Mira


Ik neem Mira vaak mee als ik de kids van school haal, vandaag dus ook.
Terwijl ik op de kids sta te wachten bij school, ligt Mira niets vermoedend naast mij. Vanuit het niets komt er ineens een andere hond op Mira afgerend. De dames snuffelen ff aan elkaar en dat gaat het niet goed... De andere hond haalt uit naar Mira en beginnen beide heftig te blaffen naar elkaar.
Maar Mira maakt ook andere geluiden die zij normaal nooit maakt.
Ik onderzoek haar en constateer dat haar oor bloed. Menno sr kijkt ook nog even en zie dat Mira een winkelhaak in d'r oor heeft en een flinke ook.
We bellen de dierenarts of we mogen langs komen, dat kan gelukkig.
Bij de dierenarts aangekomen wordt Mira onderzocht.
De winkelhaak moet worden gehecht. De dierenarts scheert haar oor kaal en verdoofd het oor plaatselijk.
Ik verlaat de behandelkamer want ik ga bijna van mijn graatje, Menno sr en Gillian( de bikkel) blijven bij Mira.
Menno jr zat al in de wachtkamer want hij kan er ook niet tegen..
Na een tijdje komen ze de behandelkamer uit, Mira d'r oor is gehecht en Mira heeft een kap om, zodat ze er niet aan kan krabben.
Mira krijgt voor de komende dagen een antibioticakuurtje.
Over 10 dagen moeten we terug komen dan worden de hechtingen eruit gehaald.
Arme Mira!


20-10-2007
Mooie Middag!

Gisternmiddag ff de kids en de hond uitgelaten bij het gooimeer. Het was er winderig en koud, maar een prachtige hollandse lucht.. 
De kids hebben zich prima vermaakt, langs de waterkant struinen op zoek naar aangespoelde spullen. Wat hebben ze gevonden: grote veren, golfballen, (zoetwater)oesters.





Oude filmtips

Ooit eens begonnen op hyves met kleine blogjes, vooral over films die ik toentertijd gezien heb.
Deze blogjes heb nu verplaatst naar hier.

24-07-2007
Dit deed ik al een hele tijd op my space, maar ik ga t denk ik hier voortzetten. En wat is dat dan zul je denken..?
Als ik een film heb gezien dan beschrijf ik kort (of soms lang) waar de film over gaat en geef ik dan mijn mening. Ik ben niet zo kritisch en misschien heb je er wat aan.

Ik zal met smilies aangeven wat ik ervan vind.
* zeer slecht
** slecht
*** de moeite waard
**** hele goeie film
***** Fantastisch

Chocolat
De film chocolat speelt zich af in het Franse dorpje Lansquenet begin jaren 60. De ongehuwde Vianne en haar dochter anouk komen in dit dorpje wonen. Binnen een mum van tijd opent Vianne een chocolaterie, precies in de vastentijd. De burgermeester, die veel invloed heeft op de dorpelingen, is hier fel tegen. Chocolade is een zonde! Vianne wordt al gauw buitenbeentje, desondanks raakt zij toch bevriend met wat mensen.
Deze mensen maken kennis met de overheerlijk smaak van chocolade. De burgermeester is hier niet blij mee en probeert Vianne uit alle macht weg te werken. Ook het verleden van Vianne speelt een belangrijke rol in t heden.
Als er op een dag waternomaden bij het dorpje aanmeren en Vianne ook bevriend raakt met hen en vooral met Roux, is voor de burgermeester de maat vol.
Wat er dan allemaal gebeurt ............

Mooie film, vooral omdat je zo goed kunt zien dat mensen/de kerk zo'n angst hebben voor het onbekende en dat dat gelijk slecht moet zijn. En cast is ook toppie met o.a. Julliette Binoche, Judi Dench en Johnny Depp.
***

Perfume, the story of a murderer
Op een armoedige markt in het achttiende eeuwse Parijs wordt Jean-Baptiste Grenouille geboren. Hij bezit een zeer bijzondere gave: een ongelooflijk gevoel voor reuk. Als hij opgroeit maakt hij zich volledig meester van de reuk, door alle geuren in Parijs te ontcijferen. Toch is Jean-Baptiste nog niet tevreden, en hij raakt geobsedeerd door het 'vangen' van bepaalde geuren zoals geur van een prachtige jonge vrouw...Als hem dat niet wil lukken gaat hij in de leer van een beroemd parfum-ontwikkelaar. Daar leert hij de fijne kneepjes van vak en vooral hoe hij geuren 'vangt'. Zijn leven neemt een duistere wending, als hij het ultieme parfum probeert te ontwikkelen. Met o.a. Ben Whishaw, Dustin Hoffman en Alan Rickman.

Wat een waanzinnige film!
Met volle bewondering naar gekeken. De manier,hoe de film gebracht wordt, kippevel...
Het einde is letterlijk en figuurlijk het einde, heb er geen woorden meer voor..
*****

Stardust
Het verhaal begint in het Engelse plaatsje Wall, vernoemd naar de verboden muur die de dorpelingen, al eeuwenlang, veilig afschermd van een magisch parallel universum, dat ligt aan de andere kant van de muur.
In een poging om de liefde van Victoria te winnen doet de jonge Tristan Thorne haar een belofte...Hij zal een gevallen ster voor haar halen. Om dit echter voor elkaar te krijgen moet Tristan over de verboden muur en een mysterieuse koninkrijk moeten betreden. In deze magische wereld, beter bekend als Stormhold, komt Tristan tot de ontdekking dat de vallende ster niet is wat hij verwachtte. De ster blijkt een energieke jonge vrouw.Met o.a. Charlie Cox, Claire Daines,Michelle Pfeiffer en Robert DeNiro.

Van het weekend naar de bios geweest, naar Stardust. Wat een heerlijke film! Als je van fantasyfilms houdt, dan is deze absoluut de moeite van t bekijken waard. Eentje in de catogorie 'Er was eens....en ze leefden nog lang en gelukkig'. Van dit soort films kan ik niet genoeg van krijgen.
***** 
Doom
Er is iets vreselijks mis gegaan bij ‘t research station Olduvai op Mars. Alle onderzoeken zijn gestaakt en de communicatie is verbroken. Het enige bericht dat er nog doorkwam, voorspelt niet veel goeds. Het hoogste niveau quarantaine is van pas en de enige die naar binnen mogen is het“ Rapid Response Tactical Squad”. Deze ruimte mariniers zijn van top tot teen gewapend en hebben genoeg vuurkracht om de vijand uit te schakelen, tenminste dat denken ze…
Eenmaal aangekomen blijkt dat de hel is los gebroken. Een legioen monsters van onbekende afkomst loert om ieder hoek en het handje vol achtergebleven wetenschappers wordt afgeslacht.
Sarge (dwayne “the rock” Johnson), John Grimm “Reaper”(Karl Urban) en hun team moeten alle middelen gebruiken om hun orders uit te voeren, dat niets levend Olduvai mag verlaten.

Best een spannende film, lekkere actie en gore monsters. Je moet wel weer een sterke maag hebben...
Voor diegene niet van dit soort films houden,toch ff kijken er is genoeg eyecandy
Het spel waarvan de film is afgeleid ken ik niet dus daar kan ik niets van zeggen.
****


Kingdom of Heaven
Op de dag dat zijn vrouw begraven wordt, staat er plotseling een ridder voor de neus van hoefsmid Balian (Orlando Bloom). Deze ridder Godfrey of Ibelin (Liam Neeson) komt met de mededeling dat hij de vader van Balian is en of deze misschien zin heeft om mee te gaan op kruistocht naar Jeruzalem. Dat valt Balian natuurlijk allemaal een beetje rauw op zijn dak, maar uiteindelijk gaat hij toch mee. Balian hoopt in jeruzalem te worden vergeven van zijn zonden en die van zijn vrouw.
Onderweg laat zijn vader het leven en Balian volgt hem op als beschermer van het volk.

Een mooie, indrukwekkende film.Vooral ook mooi in beeld gebracht. Orlando Bloom is duidelijk gegroeid, hij zet een heel inspirerend, heel menselijk en oprechtte Balian of Ibelin neer, net als Liam Neeson dat doet. Zo vader, zo zoon zal ik maar zeggen. Ook heel mooi vond ik de liefdesrelatie tussen balian en prinses Sybilla. En de aan lepra lijdende Koning wordt zeer goed gespeeld door de onherkenbare Edward Norton. Ook het onderwerp wat in deze film centraal staat is zeer actueel; de al eeuwen durende strijd tussen christenen en moslims.
Deze film is absoluut het kijken waard, maar je moet tegen een beetje bloed kunnen....
*****
  
Eight Below
Dit is een prachtige film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Jerry Shepard (Paul Walker) werkt als expeditieleider samen met zijn 8 sledehonden op antarctica. Tijdens een expeditie met wetenschappelijk onderzoeker Dr Davis Mcclaren (Bruce Greenwood) komt er plots een hevige storm opzetten. Op de terug weg krijgt McClaren een ongeluk. De honden redden zijn leven, maar hij moet wel snel medische hulp krijgen. EĆ©nmaal op de basis aangekomen blijkt dat iedereen moet evacueren. De storm is heftiger dan verwacht. Ook heeft Jerry medische hulp nodig. Omdat iedereen weg moet kunnen de honden niet mee. Met pijn in zijn hart laat Jerry zijn honden achter en beloofd dat hij ze gauw komt ophalen.
Dagen later mag Jerry nog steeds niet naar de basis vanwege de storm. De honden zijn gedoemd op de rest van de winter op antarctica door te brengen. Zes maanden lang probeert Jerry een reddingsteam bij elkaar te krijgen, terwijl zijn moeten zien te overleven onder barre omstandigheden.

Als je zelf een hond hebt of een liefhebber bent van honden dan moet je deze film zeker zien.
Een echte aanrader en zeker geschikt voor de hele familie.
*****  

Transformers
Jaren geleden heel wat zondagochtenden versleten met t kijken naar Transformers. Dus met een beetje nostalgie in t hoofd op naar de bios.
Het begint met het verhaal van de kubus. De Transformers bestaande uit de "goeie" autobots en de "slechte"decepticons zijn op zoek naar de kubus, die waarschijnlijk op aarde ligt. De decepticons hebben slechten plannen met de kubus, als ze hem vinden. Samen met een jongen Sam Witwicky en het leger binden de autobots de strijd aan met de Decepticons.
Dit is een Fantastische film. De vlekkeloze computeranimatie, de perfecte filmmuziek. De manier waarop het gefilmd is een lust voor t oog en het transformeren ziet er zooo strak uit. De stemmen van de transformers zijn ook heel goed gekozen.
Deze film moet je zien op een groter scherm en met goed geluid anders komt deze film niet tot zijn recht.
Met o.a. Josh Duhamel, Shia LeBeouf en Jon Voight
*****
  
Chronicles of Riddick
Eigenlijk moet je eerst Pitch Black zien voor dat je deze film bekijkt, dan begrijp je t misschien wat beter. Deze film kan ik niet kort samenvatten. Kijk ff ophttp://nl.wikipedia.org/wiki/The_Chronicles_of_Riddick
voor een uitgebreide samenvatting.
Dit is geweldige Scifi flick en zeer ondergewaardeerd!
Het is prachtig vormgeven, de decors, de outfits en de speciale effects zijn ook fantastisch!!!!
Dit is echt 1 van favorieten films in de categorie science fiction.En dat komt niet allen door de hoofdrolspelers, maar gewoon alles bij elkaar.
Met in de hoofdrollen dus Vin Diesel,Colm Feore, Thandie Newton, Judi Dench en Karl Urban.
*****    

Tim Burton's Corpse Bride
Dit is een typisch Burton's, een beetje duister, mysterieus en spookachtig, Corpse Bride.
Dit is absoluut geen kinderfilm ondanks dat het met poppen is gemaakt.
Het verhaal gaat over Victor en Victoria. Zij moeten trouwen, maar hebben elkaar nog nooit gezien. Ze ontmoeten elkaar een dag van tevoren om te repeteren voor de ceremonie. Die mislukt totaal. Victor vlucht het bos in. Daar oefent hij zijn geloften. Voor dat hij het in de gaten heeft is Victor getrouwd met een bruid die daar begraven lag. Zij, Emily, neemt Victor mee naar het land van de doden. Eenmaal daar realiseerd Victor zich dat hij eigenlijk verliefd is op Victoria. En Victoria heeft ook gevoelens voor hem, maar Emily is ook verliefd op Victor. Ondertussen moet victoria met iemand anders trouwen omdat Victor niet terug keert. Zal het ooit nog goed komen?
Een vermakelijke film met humor. Met de stemmen van o.a. Johnny Depp en Helena Bonham Carter.
***

King Kong
Tis alweer ff gelden dat ik King kong heb gezien en iedereen weet zo'n beetje t verhaal wel....
De film begint rustig, lekker jaren '20 /'30. Daarna veranderd de film al snel, spannend!!!
Het is verbluffend
hoe echt de animatie lijkt. Kong is mooi gemaakt, hij ziet er prachtig gehavend uit. Kong's geluiden zijn ook goed!
Er zijn ook scene's bij waarvan je t koud krijgt, ziet er zo echt uit..brrrr.. kippevel.
En natuurlijk een vleugje romantiek.
Ja, deze film vind ik wel een aanrader, maar dat is ook niet verwonderlijk als je weet dat deze film van Peter Jackson is.
Met o.a. Jack Black, Adrien Brody en Naomi Watts
****

Howl's moving castle (Howl's bewegende kasteel)
Ooit eens een trailertje van gezien op de oostenrijke tv. Leek mij een aardige tekenfilm. Nu was ik laatst met mijn zoon Menno jr in de videotheek om een filmpje voor hem uit te zoeken ,toen wij deze film tegen kwamen. We hadden allebei gelijk " die moeten we zien!". Zo gezegd, zo gedaan. Nou echt een fantastische animatie film. We hebben m die middag 2x gekeken, zegt wel genoeg toch?!
Het verhaal:
Sophie, een jong vrouw, werkt als hoedenmaakster in de winkel van haar overleden vader. Op een dag ontmoet zij de Tovenaar Howl. Hij wordt achter na gezeten door de heks van verspilling. De heks is jaloers op Sophie en spreekt een vloek over haar uit. Sophie verandert in een oude vrouw. Zij kan er niet overpraten. Daardoor verlaat zij haar ouderlijk huis en gaat op zoek naar iemand die haar vloek kan opheffen. Onderweg redt ze Raapkop de vogelverschrikker. Hij brengt haar naar Howl's bewegende kasteel en daar gaat sophie aan de slag als hulp in huishouding. In het kasteel wonen ook het jongentje Marko en de vuurdemon calcifer en natuurlijk Howl zelf. Misschien kunnen zij Sophie helpen met het opheffen van de vloek.
*****